Henrik Einspors forfatterside
 
Foto Karen Vad Bruun (Forlaget Corto)
På Danmarks Læringsfestival i Bella Centret 3-4 marts 2015. Fra venstre Benni Bødker, Morten Dürr og Henrik Einspor
 
OM MIG ...
 
Født og opvokset i Frederiksværk. De første tolv år boede jeg i Ll. Kregme. Siden rykkede jeg nærmere fødebyen, hvor jeg boede, indtil jeg var tyve. Blev student fra Frederikssund Gymnasium i 1981.
 
Som teenager tegnede og udgav jeg tegneserier og satsede på en fremtid som reklametegner. Desværre blev jeg ikke optaget på Skolen for Brugskunst, som dengang var det sted, hvor man blev sådan noget.
 
Flyttede alligevel til København i 1981 og arbejdede først i en tebutik på Strøget, senere blev jeg kok på en mexicansk restaurant. Danmark havde kvalificeret sig til VM i fodbold i Mexico, så mexicansk mad var på alle måder hot. Der kom også fire langhårede gutter, som hang ud til sent. Metallica kaldte de sig og var ved at indspille en lp(!) Master Of Puppets ude på Amager. Jeg fik desværre aldrig deres autografer, i stedet fik jeg en læreruddannelse fra Hellerup Seminarium. Så blev jeg gift og fik børn og forpligtelser. Imens drømte jeg om at blive professionel tegneserietegner, men fandt så ud af, at jeg egentlig bedre kunne lide at finde på historierne end at tegne dem.
 
I 1990 skrev jeg en erotisk novelle til en konkurrence i Alt for Damerne (Veronica og ubåden) Den er ikke så slem, som den måske lyder! Damebladet kunne godt lide den, og den blev bragt sammen med vindernovellerne. Jeg fik også en præmie, selvom jeg ikke vandt. 
 
Kort tid efter (i vinteren 1991) skrev jeg min første børnebog, Mammuthistorien, som blev antaget på Høst & Søn. Den udkom i november samme år. 
 
1992-94 skrev jeg tre romaner, Ridderen og Døden, Hajfiskeren, og Fugletyven. Nedadvendte tommelfingre fra forlaget. To af romanerne udkom senere på Gyldendal som Med Døden i hælene (som vandt Skandinavisk romankonkurrence i 2001) og Rædslernes ø, som blev femte bog i serien om Dykkerdetektiverne. Fugletyven ligger vist stadig i min kælder, men dele af den indgår i Jack Stump-historien Mama Bigfoot.
 
I 1995 debuterede jeg på Gyldendal med første bind af min dykkerkrimi, Dykkerdetektiverne. Der kom siden syv i serien, foruden et par andre romaner.
 
I 1997 uddannede jeg mig til skolebibliotekar og arbejdede som sådan, indtil jeg pensionerede mig selv (som 44-årig) i 2005 for at blive forfatter på 'fuld tid'. I de følgende år skrev jeg en masse bøger og holdt et hav af foredrag. 
 
Nu bor jeg på Vesterbro i København, hvorfra jeg også driver Forlaget Løse Ænder. Gå til forlagets hjemmeside her
 
Henrik Einspor
 
Henrik Einspors forfatterside. Seneste opdatering 16. december 2017